Assessment

 

Via YoungCapital mocht ik een online e-assessment doen waarvan ik de mooie uitkomst graag hier met mijn potentiele nieuwe werkgevers deel. Met dank aan YoungCapital dus! 

 

Innoveren

Gericht op vernieuwen en handelt daarnaar.

Ruud de Jong is van nature gericht op innovaties en vernieuwingen. Hij vindt het leuk om na te denken over de toekomst. Hij denkt graag buiten de bestaande kaders.

 

 

Aanpassingsvermogen

Past zich soepel en makkelijk aan

Ruud de Jong voelt zich prettig bij afwisseling en vernieuwing en kan dan ook goed met veranderingen omgaan.

 

 

Creativiteit

Originele of nieuwe ideeën of oplossingen kunnen bedenken

Ruud de Jong is van nature erg creatief en komt vanzelf met nieuwe ideeën of oplossingen. Hij vindt het leuk om op een nieuwe manier naar een situatie te kijken en zal dat vanzelf doen ook als daar niet om wordt gevraagd.

 

 

Flexibiliteit

De gekozen werkwijze onderweg kunnen aanpassen om een doel te bereiken

Ruud de Jong heeft er voldoende behoefte aan om orde en structuur aan te brengen in werkzaamheden. Hij is daardoor meestal in staat om adequaat te reageren op onverwachte wijzigingen in planningen of afspraken. Als dit vaak gebeurt of onder tijdsdruk zal hij meer moeite krijgen om de afspraken los te laten. Ruud de Jong is sterk gericht op nieuwe ideeën en manieren van werken. Hij zoekt vernieuwing actief op en accepteert makkelijk veranderingen in de gekozen aanpak.

 

 

Contactvaardigheid

Effectief contact leggen en onderhouden met anderen

Ruud de Jong zoekt contact met anderen op maar niet constant . Hij toont enthousiasme in het contact maar met name bij mensen met wie hij een klik ervaart. Bij mensen bij wie dit minder is zal hij zich wat afwachtender opstellen. Ruud de Jong heeft een brede en diepe interesse. Hij zal met de meeste mensen voldoende gezamenlijke interesses kunnen vinden om het gesprek gaande te houden.

 

 

Organisatiesensitiviteit

Is zich bewust van de invloed van het eigen handelen op de rest van de organisatie

Ruud de Jong heeft een gemiddelde behoefte aan contact met anderen. Hij zal daardoor voldoende op de hoogte zijn van wat er leeft in de organisatie. Ruud de Jong voelt zaken die niet expliciet worden uitgesproken voldoende aan maar pikt niet alles op. Hij zal daardoor de belangrijkste signalen over de verhoudingen in een organisatie aanvoelen maar bepaalde subtiele signalen over het hoofd kunnen zien.

 

 

Dienstverlenend

Anderen effectief ondersteunen in hun werkzaamheden

Ruud de Jong is meestal voldoende vriendelijk in het contact met anderen Ruud de Jong is gemiddeld bescheiden. Hij is daarmee voldoende in staat om zich te richten op de belangen van anderen maar heeft ook behoefte aan erkenning. Ruud de Jong heeft weinig behoefte om op de voorgrond te treden en bepalend te zijn. Hij voelt zich daarom prettig in een dienstverlenende rol.